woensdag 17 oktober 2012

Een paar ochtenden verder...

Na mijn 'wow'-ervaring van afgelopen maandagochtend was ik zeer benieuwd of de wake-up light zou blijven bevallen. Misschien was het toeval? Of misschien raak je er wel snel aan gewend?
Ik ben inmiddels drie nachten verder en het bevalt nog steeds zeer goed. Ik moet wel zeggen dat ik merk dat de werking van de wake-up light wel sterk afhangt van hoe mijn dag en avond is verlopen, of beter gezegd: hoe moe ik ben. Maandag had ik namelijk een erg lange en drukke dag gehad. Ik was pas laat thuis en meteen het bed ingedoken. Doordat mijn hoofd nog erg actief was kwam ik moeilijk in slaap en heb ik veel liggen draaien. Toen ik eenmaal in slaap was sliep ik door de vermoeidheid wat vaster dan anders. Het resultaat was dat ik 's morgens niet zomaar wakker werd van het opkomende licht van de wake-up light, zoals de bedoeling is. Ik heb wel vaag in de verte iets gemerkt, maar niet dusdanig dat mijn lichaam aan het zogenaamde proces van 'echt wakker worden' begon. Dat begon eigenlijk pas zodra de muziek & natuurgeluidjes begonnen te spelen. Maar dan nog... in een situatie zoals deze is de wake-up light nog steeds een groot succes! Normaal gesproken zou je namelijk op zo'n ochtend bruut uit je diepe slaap worden getrokken door een kwetterende wekkerradio. Nu begon de wake-up light heel langzaam een deuntje te spelen met wat vogeltjes heel zachtjes op de achtergrond. Een wereld van verschil!!
Bovenstaande situatie is een uitzondering, het komt immers geen meerdere keren per week voor dat ik slecht slaap. Maar goed, een situatie als deze is niet onbelangrijk en het is denk ik fijn om te weten dat ook in deze situatie de wake-up light bijdraagt aan een prettigere ochtend.

Net zoals bij mijn vorige bericht wil ik graag afsluiten met enkele aandachtspunten:
- Ik heb ervaren dat het 'wakker worden door het opkomende licht' minder goed werkt als je met je rug naar de wake-up light ligt. In mijn eerdere bericht heb ik al genoemd dat het mij prettig lijkt om een set van 2 gekoppelde wake-up lights te hebben. Zodat je er op ieder nachtkastje een kan neerzetten. Dit zou ook een oplossing zijn voor het 'met je rug naar het licht liggen'- probleem. Wellicht dat het ook helpt als ik de lichtsterkte van de wake-up light aanpas (sterker zet). Dit zou ik nog moeten testen.
- Ik kreeg ook van sommige stellen de feedback dat man en vrouw op verschillende tijden uit bed moeten en dat een wake-up light dus niet zou werken. Maar goed... dat probleem heb je met een standaard wekkerradio toch ook? Dan wordt je toch ook wakker en dan zet je hem weer uit? Wellicht moet Philips dan maar oordopjes en oogklepjes bij de wake-up light mee leveren ;)

maandag 15 oktober 2012

Mijn eerste ochtend met de Philips wake-up light!

Het eerste product wat ik als 'Insider' mag testen is de nieuwe Philips wake-up light. Afgelopen nacht was de zogenoemde vuurdoop: de eerste nacht met de wake-up light.
Ik was eigenlijk altijd erg sceptisch. Over het algemeen ben ik best wel een ochtendmens, maar in de winter om half 6 opstaan is geen pretje. Het is hartstikke donker en koud als je wakker schrikt van de wekker radio. Mede omdat ik standaard te laat naar bed ga ben ik nog in diepe slaap als de wekker afgaat. Ik ben wel erg benieuwd wat de wake-up light voor mij hierin kan betekenen.
Ik kan je vertellen... vanmorgen had ik echt een "Wow!!"-ervaring. Ik geloofde er niet in, maar het is echt fijn!! Ik denk dat ik ongeveer rond kwart over 5 zachtjes wakker werd van een opkomend zonnetje. Dat klinkt gek, maar de mooie oranje-gele kleur is een hele goede imitatie-zon. Het zonnetje werd steeds feller en tegen de tijd dat de vogeltjes begonnen en een relaxt muziekje begon te spelen was ik volledig wakker. Echt een hele aangename manier van wakker worden! De voordelen: makkelijker en vrolijker uit bed.
Tot nu toe dus zeker een succes-verhaal, maar ik geef me niet zomaar gewonnen! Dit was slechts de eerste nacht... ik wil nog even de komende nachten/ochtenden afwachten voor ik 100% overtuigd ben.

Alvast enkele aandachtspunten die mij opvielen als 'tester':
- De wake-up light heeft ook een avond-functie. De lamp simuleert dan de zonsondergang. Ik mis hierbij de natuurgeluiden/ relaxte muziekjes. Het zou erg fijn zijn als deze tijdens de zonsondergang ook aan kunnen staan en dan langzaam dimmen.
- In de gebruikershandleiding staan de instructies steeds in 3 talen op 1 bladzijde. Dit is enigzins verwarrend. Ik moest twee keer kijken voordat ik doorhad dat het Nederlands er ook tussen stond.
- Wanneer je s'morgens bij het ontwaken de wekker uitzet (geluid afzetten) dan zet je meteen de wekker helemaal uit, dat wilt zeggen: hij staat dan niet meer aan voor de volgende dag. Je moet het knopje van de wekker dus eigenlijk dubbel indrukken: 1 keer voor het uitzetten van het geluid, en nog 1 keer voor het aanzetten van de wekker voor de volgende dag. Het zou handiger zijn als deze twee functies gescheiden zouden zijn.
- Het lijkt mij prettig om twee kleinere wake-up lights te hebben die aan elkaar gekoppeld zijn. Zodat mijn man en ik er ieder eentje op ons nachtkastje kunnen zetten. Nu is er maar 1 wake-up light en staat hij aan mijn kant van het bed. Ik heb het gevoel dat mijn man er geen optimaal gebruik van kan maken op deze manier.

Vanaf vandaag ben ik een blogger!

Welkom op mijn blog! Een geheel nieuw fenomeen voor mij...
Ik ben een aantal weken geleden lid geworden van 'the Insiders' en het lijkt mij leuk om mijn bevindingen tijdens het testen van producten via een blog met jullie te delen.
De insiders-crew zal mijn blog ook lezen voor het opnemen van de testresultaten.
Veel lees-plezier en laat vooral een berichtje achter als je mijn blog bezoekt!